Нетверезий водій пропонував екіпажу дорожньої поліції 1300 доларів США, аби уникнути відповідальності за порушення

Сьогодні вночі на 377 кілометрі автодороги М-12 патрульні поліцейські зупинили автомобіль Toyota RAV4 за порушення правил дорожнього руху. Чоловік за кермом транспортного засобу мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Перевірка водія на стан сп’яніння лише підтвердила здогадки патрульних — тест показав 1,48 проміле алкоголю, що в понад 7 разів перевищує допустиму норму.

Аби уникнути відповідальності за скоєне правопорушення, водій авто Toyota RAV4 неодноразово пропонував патрульним гроші, щоразу називаючи все більшу суму. Охоронці порядку декілька разів попередили водія про відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди службовій особі.

Коли патрульні складали адмінматеріали на водія-порушника, він поклав у салон службового авто грошові кошти в сумі 1300 доларів США.

Для фіксації події патрульні викликали на місце слідчо-оперативну групу. У діях чоловіка вбачаються ознаки кримінального правопорушення за ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

На правопорушника патрульні склали адмінпротокол за ч. 2 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП. Надалі обставини події з’ясовують слідчі