Командири патрульної поліції пройшли курс лідерства у Києві

Протягом тижня 30 командирів батальйонів, їхні заступники та командири рот навчалися основам лідерства за спеціальною програмою, яку розробили наші канадські партнери — Проект підтримки підготовки поліцейських (PTAP).

Командирів навчали, як комунікувати з особовим складом, навичкам командування у критичних ситуаціях, роботі з конфліктами та командній роботі. Окремі лекції присвятили темі ролі жінок в поліції, роботі зі стресом надзвичайних подій, подоланню корупції та взаємодії поліції з громадою.

Заняття проводили українські інструктори, за підтримки Джо МакАллістера — розробника та старшого тренера курсу. По закінченню тренінгу учасники отримали відповідні сертифікати.

“Кожен командир — це приклад для наслідування. Ви розвиваєтеся і на власному прикладі маєте показати, яким має бути справжній лідер. А ваші підлеглі мають рівнятися на вас. Не зупиняйтеся на досягнутому”, — зазначив заступник Голови Національної поліції ‒ керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, звертаючись до патрульних.

Джо МакАллістер наголосив, що патрульні показали справжню командну роботу й подякував їм за службу своїй країні.

Курс “Основи лідерства” викладається для командирів патрульної поліції вже майже 2 роки. За безцінний досвід, можливість вчитися новому й ставати кращими ми безмежно вдячні нашим канадським партнерам і друзям.