Розпочала роботу Українська асоціація представниць правоохоронних органів (УАППО)

З цієї нагоди вчора відбувся урочистий захід.

Мета діяльності Асоціації — забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків у правоохоронних органах України. Фінансову та організаційну підтримку започаткування Асоціації надано Проектом підтримки підготовки поліцейських (РТАР), Канада.

“Це об’єднання чоловіків та жінок, які вірять у рівність прав, рівність можливостей, рівність законності в Україні. Важливо, щоб працівниці правоохоронних органів відчули чіткі перспективи кар’єрного росту в своїх службах, бачили приклади успіху, отримали менторство від тих, кому вже щось вдалося, і хто може поділитися своїм досвідом”, — зазначив під час прийому Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні пан Роман Ващук.

За словами заступника Міністра внутрішніх справ України Тетяни Ковальчук, для системи МВС є дуже важливим створення загальнонаціональних механізмів забезпечення і дотримання рівних прав та можливостей як для жінок, так і для чоловіків у правоохоронній діяльності та у нашому суспільстві.

Основні завдання Асоціації — створення сприятливого середовища для покращення положення жінок і чоловіків у правоохоронних органах, адвокатування лідерства і професійного розвитку жінок у правоохоронних органах та розвиток мереж і можливостей наставництва для жінок у правоохоронних органах.

Як зазначила керівник УАППО, заступник начальника Департаменту патрульної поліції Катерина Павліченко, Асоціація стане частиною міжнародної мережі подібних асоціацій, які сприяють впровадженню гендерних політик і практик у відповідних структурах.

“Вперше тему Асоціації ми почали обговорювати ще в березні 2017 року. У червні 2017 року на семінарі ми досліджували питання забезпечення рівних можливостей. Ці обставини передували створенню робочої групи, до складу якої увійшли представниці з різних органів МВС. Метою робочої групи було координування процесу створення Асоціації, і за цей час ми мали унікальну можливість визначити цінність і користь, яку могла б принести діяльність такої асоціації, і як би вона могла сприяти ідеї забезпечення рівності у правоохоронній системі. Сьогодні мета робочої групи успішно досягнута”, — зауважила Катерина Павліченко.