На Миколаївщині патрульні передали слідчим нетверезого водія, який намагався дати їм хабаря

У ніч на 9 березня біля селища Нечаяне на автодорозі М-14 “Одеса-Мелітополь-Новоазовськ” екіпаж дорожньої патрульної поліції зупинив автомобіль ВАЗ-2108 за порушення ПДР.

Під час спілкування з водієм патрульні помітили в нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. 36-річний громадянин не заперечував, що вживав спиртні напої, але огляд на стан сп’яніння проходити відмовився. Натомість неодноразово пропонував інспекторам хабаря у вигляді 4 тисяч гривень, за непритягнення його до адміністративної відповідальності.

Патрульні попередили водія, що пропозиція неправомірної вигоди службовій особі тягне за собою кримінальну відповідальність, але чоловіка це не зупинило.

За такі дії патрульні склали на порушника адмінматеріали за ч.1 ст.130 (Відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження огляду на стан сп’яніння) КУпАП. Потому охоронці порядку викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка задокументувала факт спроби дачі хабаря співробітнику поліції. Тепер в обставинах справи розбираються слідчі.