Щодо боротьби з корупцією у наших лавах

Ми зараз масово фіксуємо спроби дачі хабарів працівникам поліції. Фігурують різні суми. І люди можуть сказати: “Подумаєш, тих тисячу чи дві тисячі гривень він може не брати, а заявляти, мовляв дають хабара..”.

Сьогодні начальнику слідчого відділу поліції Летичева, що на Хмельниччині принесли 29 тисяч гривень, аби той перекваліфікував статтю на більш легку.

Ось на фото викладені рядком лежать дві з половиною місячні зарплатні 33-річного поліцейського. Він міг взяти “легку” наживу і, можливо, ніхто й не довідався б. Але молодий капітан навідріз відмовився від брудних грошей. Зберіг і роботу, і совість, і обличчя поліції. Хабародавець натомість піде під суд. Сподіваюсь, Феміда буде такою ж безкомпромісною.

Учора на Черкащині злочинці намагалися втягнути у корупційні діяння заступника начальника кримінального блоку поліції Золотоноші, пообіцявши понад 100 тисяч гривень винагороди. Далі події розгорталися вже, на щастя, за звичним для нас сценарієм: відмова та арешт хабародавців.

До слова, лише з початку цього року за спробу дачі хабара працівники Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України розпочали 50 кримінальних проваджень (ст. 369 Кримінального кодексу України “Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі”). Протягом минулого року 264 людям оголосили підозру за спробу підкупу поліцейського.

Невже це не явні ознаки того, що ми змінюємося самі?!

Дякую за службу.
Слава Україні!

Голова Національної поліції Сергій Князев