В Одесі затримали громадянина за спробу дачі хабара заступнику начальника Управління

Сьогодні, завдяки спільним діям патрульних поліцейських та оперативників, було затримано чоловіка за пропозицію неправомірної вигоди поліцейському.

Напередодні, громадянин домовився про зустріч із заступником начальника Управління патрульної поліції в Одеській області. Під час спілкування він запропонував поліцейському скористатися своїм службовим становищем й отримати певну суму грошей, за непритягнення його до адміністративної відповідальності за ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП.

Керівництво патрульної поліції одразу повідомило про це відповідні служби. Сьогодні, під час зустрічі, 37-річний чоловік підконтрольно передав поліцейському 1 тисячу доларів США. У цей час його затримали співробітники Одеського Управління ДВБ НП України та слідчі ГУНП в Одеській області. Гроші вилучили та долучили до матеріалів справи.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 ККУ (Надання неправомірної вигоди службовій особі).

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Також вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.