У Ковелі відкрили відділ патрульної поліції Волині

3 лютого відбулося відкриття відділу організації несення служби в місті Ковелі Управління патрульної поліції у Волинській області.

Відділ очолив Тарас Михалко, який працював старшим інспектором з особливих доручень УПП у Волинській області.

На урочистостях з нагоди відкриття відділу були присутні заступник Голови Національної поліції України Александр Фацевич, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький (Oleksiy Biloshytskiy), керівники місцевих підрозділів поліції та інших правоохоронних органів, представники влади та громадськості.

Олександр Фацевич зазначив, що від сьогодні понад 80 поліцейських цілодобово охоронятимуть публічну безпеку в місті Ковелі.

“Мені приємно, що ми продовжуємо нашу реформу і відкриваємо патрульну поліцію в районних центрах. Сьогодні у ваших лавах чимало поліцейських з інших управлінь України, які на початку нададуть допомогу по службі. Набір до лав патрульної поліції Ковеля триває. Закликаю поліцейських бути порядними та чесними, а громадян – підтримувати їх та довіряти”, – зазначив Олександр Фацевич.

Олексій Білошицький пригадав, як понад 2 роки тому, 19 грудня 2015 року, відкривали патрульну поліцію Луцька: “Зараз це вже Управління патрульної поліції у Волинській області, адже функції патрульної поліції розширились, нині ви працюєте на трасах державного та міжнародного значення. Реформа триває, і патрульна поліція скоро буде в кожному місті. Від щирого серця бажаю вам гарних змін, повертатися додому живими й здоровими”.

Начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига наголосив, що патрульні поліцейські Ковеля стануть суттєвою допомогою для інших підрозділів поліції, адже тепер візьмуть на себе обслуговування викликів зі служби 102.

“Кожної зміни на службу заступатимуть 5-6 екіпажів патрульної поліції. Головні їхні функції – запобігання вуличній злочинності, стеження за безпекою дорожнього руху, реагування на виклики з лінії 102. Ковель – непросте місто, де багато транспортних засобів, неподалік кордон. Уже є чимало повідомлень, яким місцям необхідно приділяти посилену увагу. І ми готові наводити тут порядок”, – розповів керівник відділу патрульної поліції Ковеля Тарас Михалко.

Уже сьогодні, починаючи з 20-ї години, усі виклики з лінії 102 надходитимуть до патрульних поліцейських у Ковелі.

Адреса відділу патрульної поліції Ковеля: м. Ковель, вул. Незалежності, 156.