У патрульній поліції презентували професійну залу для поліцейських та провели перший чемпіонат з функціонального багатоборства серед патрульних

Сьогодні у Департаменті патрульної поліції відбулося відкриття першої й поки єдиної в Україні зали для поліцейських. Це сучасний спортивний комплекс, що допоможе якісно підвищити фізичну підготовку патрульних.

Повністю укомплектувати залу та підготувати 5 тренерів-поліцейських з функціонального багатоборства вдалося завдяки підтримці наших канадських партнерів: Посольства Канади в Україні та Проекту підтримки підготовки поліцейських (РТАР).

“Відкриття цієї зали — це унікальна можливість показати, що реформа Національної поліції не тільки в несенні служби та зміні однострою. Це — зміна ставлення до роботи та до свого побуту”, — заявив на презентації Голова Національної поліції Сергій Князєв.

Надзвичайний і повноважний Посол Канади в Україні пан Роман Ващук зазначив: “Сьогоднішній захід відповідає на питання: хто в Україні сила? Сила правопорядку та підтримки Закону. Його підтримують сильні люди. І тут вони будуть набиратися ще більшої фізичної сили і гартуватися морально”.

Варто зазначити, що весь професійний інвентар спортивної зони придбано на кошти канадських партнерів, проте вироблено в Україні й він повністю задовольняє потреби якісного функціонування тренінгу, що дає можливість проводити гімнастичні, кардіо – та важкоатлетичні заняття.

Тренери-поліцейські з функціонального багатоборства будуть складати програми тренувань для патрульних з різними рівнями фізичної підготовки, вказуватимуть на недоліки та допомагатимуть. Особливістю зали є повна адаптованість до рівного доступу до занять спортом для жінок та чоловіків.

Начальник Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков подякував нашим партнерам з Канади за підтримку та допомогу: “Відтепер київські патрульні не будуть шукати можливості займатися у спортзалі за свої кошти, а можуть спокійно прийти сюди в будь-який час вдосконалювати свою фізичну форму. Це лише один маленький крок у цьому напрямку, але ми плануємо відкрити такі сучасні зали й в інших управліннях патрульної поліції”.

Також 8 команд патрульних з Полтави, Дніпра, Рівного, Києва, Кривого Рогу, Харкова, Миколаєва та Одеси вперше змагалися за здобуття титулу найбільш “Найбільш фізично підготовлений патрульний поліцейський України”. Змагання організовані спільно з Федерацією функціонального багатоборства України. За сумарними результатами двох функціональних комплексів, бронзу отримала команда з Харкова, друге місце посіли учасники з Полтави та беззаперечну перемогу здобули патрульні з Миколаєва.