Патрульні Кропивницького взяли участь в освітньому візиті обміну досвідом у Львові

З 15 по 18 січня тривав проект-візит делегації патрульних Кропивницького до Львова, який мав назву “Розвиваємо Community Policing: дотримання прав людини та ефективні правозахисні практики”.

Основною метою візиту обміну професійним досвідом було посилення у працівників патрульної поліції Кропивницького професійних компетенцій у галузі захисту прав людини та правозахисної діяльності.

У межах проекту-візиту були проведені робочі зустрічі, круглі столи, презентації та ознайомчі візити.

Одним із ключових компонентів програми проекту була робоча зустріч із колегами з Управління патрульної поліції у Львівській області. Спілкування виявилося дуже активним та насиченим.

Також обговорювали питання ефективної співпраці громади та поліції задля підвищення рівня безпеки в місті.

Патрульні мали змогу обмінятися позитивним досвідом реалізації базових професійних обов’язків поліцейського, інформацією про ефективні моделі вирішення типових ситуацій, з якими зустрічається патрульний при виконанні службових повноважень.

Особливе місце під час спілкування посіла тема ролі патрульного поліцейського в формуванні у молоді та дітей поважного ставлення до правоохоронця, правової грамотності та бажання вибудовувати свою життєву траєкторію виключно в правовому полі.

До всього у рамках візиту відбулася презентація проекту соціальної дії “Світлячки”, який реалізовували працівники Управління патрульної поліції в Кіровоградській області. Проект покликаний захищати права на безпечне середовище найвразливішої категорії учасників дорожнього руху – дітей-пішоходів.