Щоб затримати нетверезого водія-втікача вінницькі патрульні застосували табельну зброю

У ніч з 7 на 8 січня на вулиці Чапельській патрульні помітили автомобіль BMW, водій якого порушив порушив ПДР. Поліцейські подали водієві сигнал про зупинку. Але як і більшість водіїв-порушників, чоловік за кермом вимогу проігнорував та продовжив рух, лише додавши швидкості.

Під час переслідування водій не реагував на неодноразові вимоги поліцейських зупинити авто. Охоронці порядку декілька разів попереджали водія: якщо той не зупиниться, вони змушені будуть застосувати вогнепальну зброю. Однак навіть це не зупинило керманича. Інспектори здійснили 2 постріли по колесах авто втікача й зрештою транспортний засіб зупинився.

Окрім водія в автомобілі перебували ще троє його товаришів. Усі вони після зупинки транспортного засобу намагалися втекти від патрульних на своїх двох, однак інспектори чоловіків затримали. На місце охоронці порядку викликали слідчо-оперативну групу.

Як з’ясувалося згодом, 21-річний водій перебував за кермом у нетверезому стані. Рівень алкоголю в його організмі майже у 8 разів перевищував допустиму норму — 1,34 проміле.

На чоловіка патрульні склали низку адмінматеріалів: за керування транспортним засобом у стані сп’яніння (ст. 130), за незупинку на вимогу поліцейських (ст. 122-2), за створення аварійної ситуації (ст. 122-4), відсутність підсвітки номерного знаку (ч. 6 ст. 121), за водіння в темну пору доби без увімкненого світла фар (ч. 2 ст. 122), за те, що не мав при собі жодних документів (ч. 1 ст. 126) та взагалі не отримував посвідчення водія (ч. 2 ст. 126).

За фактом опору працівникам поліції під час виконання ними службових обов’язків розпочато кримінальне провадження відповідно до ч. 2 ст. 342 ККУ. Правопорушникові може загрожувати до 2 років позбавлення волі.