Уже навесні розпочне роботу Українська асоціація представниць правоохоронних органів

Про це під час зустрічі з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд повідомила заступник міністра внутрішніх справ з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва. До обговорення цього важливого питання долучилися й представниці Департаменту патрульної поліції — Катерина Павліченко, Катерина Белугіна та Анастасія Лінник.

Анастасія Дєєва нагадала, що у червні 2017 року в рамках канадського проекту Police Training Assistance Project — PTAP була створена робоча група, мета діяльності якої полягала у вивченні можливостей та координуванні процесу створення Української асоціації представниць правоохоронних органів та наголосила, що вже навесні така Асоціація розпочне роботу в Україні.

Заступник начальника Департаменту патрульної поліції Катерина Павліченко зауважила: “Асоціація, яку ми створюємо, буде першою у своєму роді в Україні. ЇЇ місія полягає у тому, щоб сприяти забезпеченню рівних прав та можливостей для жінок та чоловіків у правоохоронних органах. Асоціація може відігравати вирішальну роль в процесі реформування та забезпечити жінок у правоохоронних органах додатковими лідерськими навичками та можливостями наставництва”.

Своєю чергою Христя Фріланд зазначила, що дуже пишається жінками поліцейськими і їй неймовірно приємно бачити їх на зустрічі, а також підкреслила, що реформа поліції в Україні є однією з найуспішніших.