Ймовірного зловмисника, що скоїв напад на нечуючого чоловіка, затримали патрульні Києва

Досить часто у своїй роботі патрульним поліцейським доводиться спілкуватися з людьми, що мають особливі потреби. Найголовніше у такому спілкуванні — знайти спільну мову та допомогти кожному, хто цього потребує. І з цим чудово справляються наші інспектори. Ось, для прикладу, подія, що сталася у ніч на 5 грудня в Києві.

На проспекті Героїв Сталінграду стався розбійний напад. Невідомий з ножем напав на чоловіка та заволодів його мобільним телефоном. Уже на місці патрульні з’ясували, що потерпілий чоловік — нечуючий. По допомогу він звернувся до охоронця одного з магазинів, якому написав записку, де пояснив ситуацію, та попросив викликати поліцію.

Охоронці порядку спілкувалися з потерпілим мовою жестів, а також переписувалися з ним. Чоловік повідомив прикмети нападника — орієнтування на зловмисника одразу передали іншим екіпажам міста.
Невдовзі виявилося, що ймовірного нападника, незадовго до цього патрульні вже зупиняли та перевіряли. Інспектори швидко встановили місце його перебування та оперативно затримали чоловіка, схожого за описом. Разом з ним був його товариш.

Затриманий підтвердив, що заволодів телефоном потерпілого, а у нього в кишені виявили ніж. Телефона у ймовірного нападника не було, щоправда, у його товариша виявили чек з ломбарду на телефон такої марки, який відібрали у заявника. Далі усі обставини справи з’ясовувала слідчо-оперативна група.

Київ 123