Представники патрульної поліції взяли участь у прес-конференції “ДіяТи”

Попередження дорожньо-транспортного травматизму та загалом покращення стану безпеки на дорогах є важливим напрямком діяльності патрульної поліції.

Саме такою була тематика прес-конференції “ДіяТи”, що відбулася сьогодні в Українському кризовому медіа-центрі та об’єднала представників державних органів, громадських організацій, активних представників громади у дискусії про необхідні кроки щодо покращення стану безпеки на дорогах України.

photo_2017-11-08_18-24-56

Громадською організацією Traffic Challenge було презентовано проекти з дорожньої безпеки, які спрямовані на зниження травмування та загибелі людей на дорогах і плануються до запуску найближчим часом. Зокрема, за участю патрульної поліції буде здійснено забезпечення шкіл світловідбиваючими жилетами, впровадження освітньої програми “Відповідальні батьки”, а також розповсюдження III частини дитячої книги “1000 та 1 поворот”, яка в інтерактивній формі навчає дітей правил безпечного поводження на дорозі. Окремо проектом передбачено створення освітнього радіо-проекту.

photo_2017-11-08_18-24-50

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький навів статистичні дані та наголосив, що безпека на дорозі – результат спільних зусиль як державних органів з відповідними функціями, так і усіх без винятку учасників дорожнього руху та висловив подяку проекту Traffic Challenge за їх зусилля. Окрему увагу було приділено проекту Шкільний офіцер поліції: “Якщо ми сьогодні будемо дітей навчати безпечній поведінці на дорозі то в майбутньому ми отримаємо законослухняних громадян, які перш за все піклуються про безпеку свою та оточуючих” – зазначив Олексій Білошицький. Наразі проект функціонує у 4 містах та готується до запуску ще у 7.

photo_2017-11-08_18-24-53