Київські шкільні офіцери поліції взяли участь у міжнародному проекті “Місто професій”

Дитячий захід “Місто професій”, що пройшов у парку імені Тараса Шевченка, об’єднав навколо себе представників різних спеціальностей. Долучилися до цього проекту й столичні патрульні.

дітко 6

Вони представляли патрульну поліцію на 4 локаціях: медицина, де поліцейські демонстрували, як надають домедичну допомогу потерпілим; патрульний автомобіль із розповіддю інспектора про роботу гучномовця, рації й загалом про особливості патрулювання. Також була локація, де показували усі спецзасоби, які патрульні використовують у роботі. Окремо з дітьми проводили майстер-клас з виготовлення світловідбиваючих елементів — флікерів.

дітко

Такі заходи є надзвичайно корисними, адже діти вже змалку думають про те, ким вони стануть, коли виростуть. Багато з цих дітей мріють у майбутньому бути патрульними. Завдання шкільних офіцерів поліції розповісти про роботу поліцейського, про особливості й переваги цієї професії, адже надалі це може вплинути на їхній вибір.

дітко 3

“Місто професій” — національний проект, мета якого дати можливість дітям спробувати себе у різних професіях. Кожен учасник при вході в імпровізоване місто професій отримує паспорт, карту представлених професій та має можливість “влаштуватись на роботу”. Після короткого майстер-класу від фахівців своїх галузей, таких як рятувальник, пожежний, поліцейський, лікар, економіст, бізнесмен, викладач, перекладач, банкір, кухар, актор, модель, кондитер, флорист, футболіст, журналіст, телеведуча, кравчиня (і це ще не повний перелік професій) діти приступають до “роботи”. Сумлінні “працівники” отримують заробітну плату, яку можуть витратити в крамниці солодощів та подарунків, розташованій на території “Міста Професій”.

дітко 4

дітко 5

дітко 2