У рамках проекту підтримки підготовки поліцейських керівники органів внутрішніх справ України відвідали Канаду з навчальним візитом

Проект підтримки підготовки поліцейських (PTAP) впроваджується компанією Agriteam Canada Consulting Ltd. за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Канади (GAC). Проект спрямований на надання консультаційних послуг і впровадження навчальних програм для посилення спроможностей Патрульної поліції та Національної поліції України, а також підтримки заснування системи поліцейської академії, яка сприятиме професійному розвитку національної поліцейської служби.

Делегація представників МВС та керівництва Національної поліції України у складі державного секретаря МВС Олексія Тахтая, заступника голови Національної поліції Костянтина Бушуєва, першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького, заступника начальника поліцейської академії Ірини Зеленої та радниці з питань реформування поліцейської академії ICITAP (США) Мадлен Хелашвілі, зустрілася з керівниками поліцейських служб Канади з метою обговорення питання щодо створення поліцейської академії.

Канада 1

Основне завдання місії полягало в отриманні спільного розуміння навчальної культури, інституційних та управлінських механізмів підготовки поліцейських Канади. Визначити рушійні сили професійного розвитку для діючих поліцейських та новобранців, а також приклади найкращої практики поліцейської підготовки в Канаді, які можна застосувати до українських реалій.

Під час цієї зустрічі українські представники дізналися про впровадження інноваційних моделей поліцейської діяльності та забезпечення безпеки громад, а також про використання системного підходу та важливість інтеграції багатоманітності у діяльності поліції.

“Ми ознайомилися з існуючою практикою та досвідом підготовки поліцейських у Канаді. Весь процес навчання у них зорієнтований на формування практичних навичок й на цьому побудовані усі заняття. Дізналися, що важливим аспектом у навчанні є Сommunity policing, тобто зорієнтованість поліцейського на взаємодії з громадою. Процес навчання пов’язаний з практичними підрозділами, адже у розробці програм, за якими навчають поліцейських, беруть участь працівники практичних підрозділів. Також у кожного поліцейського є можливість дистанційного навчання”, — розповідає заступник голови поліцейської академії Ірина Зелена.

Завдяки канадським колегам українські правоохоронці мають можливість отримувати безцінний досвід, підтримку та допомогу в розбудові нової поліції.

Канада