Представники Департаменту патрульної поліції беруть участь у реформуванні системи юстиції щодо неповнолітніх

Під час національної конференції з обговорення стратегії реформування системи юстиції щодо неповнолітніх перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький презентував проект “Шкільний офіцер поліції”.

Представники Департаменту патрульної поліції взяли участь у національній конференції з обговорення стратегії реформування системи юстиції щодо неповнолітніх. Організатором виступив Канадський проект технічної допомоги “Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні” (РСКЮ), що здійснюється Агрітім Канада за фінансової підтримки Уряду Канади, спільно із Міністерством юстиції України.

photo_2017-08-19_16-14-18

На конференції були розглянуті ключові аспекти діючої системи юстиції щодо неповнолітніх та визначено, які саме напрямки потребують змін з метою наближення до міжнародних стандартів у цій сфері. Були розглянуті рекомендації щодо відповідних законодавчих змін та моделей роботи з неповнолітніми у конфлікті з законом, а також проект Стратегії реформування юстиції щодо неповнолітніх, який буде у подальшому доопрацьований Міжвідомчою координаційною радою з питань правосуддя щодо неповнолітніх.

photo_2017-08-19_16-14-45

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у своєму виступі ознайомив учасників конференції із основними результатами діяльності патрульної поліції у даному напрямку за 2016-2017 навчальний рік. Крім того, Олексій Білошицький презентував стратегію подальшого розвитку, а саме — запуск проекту на території юрисдикції 5 Управлінь патрульної поліції, що охоплюють 7 міст, поряд з 4 пілотними. Загалом цю діяльність на постійній основі здійснюватимуть 87 патрульних поліцейських у 11 містах — Києві, Львові, Одесі та Івано-Франківську, де вже працює програма, а також у Дніпрі, Харкові, Чернівцях, Кропивницькому, Сєвєродонецьку, Лисичанську і Рубіжному, де запуск відбудеться восени 2017 року.

photo_2017-08-19_16-14-59

Учасники конференції висловили задоволення від того, якими темпами та на якому рівні здійснюється даний вид діяльності у патрульній поліції.