Як патрульні поліцейські допомагають братам нашим меншим

У сучасному світі панує думка, що гуманне поводження з тваринами — це показник цивілізованості суспільства.

Часто у роботі патрульних часто трапляються випадки, коли допомоги й порятунку потребують брати наші менші. Охоронці порядку максимально швидко й ефективно реагують на такі виклики.

photo_2017-08-04_13-46-35

Так, днями у Сумах поліцейські врятували собаку, що був зачинений у підвалі нежитлового будинку. Того дня увагу перехожих привернуло скавучання пса. Коли люди пішли на ці звуки, то виявили собаку, що опинився у зачиненому підвалі. Очевидці почали бити на сполох та обдзвонювати усі служби, лише б врятувати тварину. Першими на виклик зреагували патрульні. Інспектори оперативно прибули на місце та почали визволяти пса з пастки. Один з поліцейських взяв ковдру, гумові рукавиці й спустився в підвал, глибина якого сягала приблизно 3 метри. Там інспектор загорнув собаку в ковдру та разом з ним піднявся наверх. На щастя, тварина не постраждала.

photo_2017-08-04_13-46-19

Інший випадок трапився у Харкові. Спецлінії 102 надійшов виклик про викрадення собаки породи хаскі на вулиці Полтавський Шлях. На місці інспектори поспілкувалися з очевидцями, які розповіли: поки власник тварини був у магазині, двоє невідомих підійшли до пса, погладили його, відв’язали та пішли геть. Згодом, на площі Національної Гвардії патрульні помітили двох громадян, схожих за описом, із собакою такої ж породи. Поліцейські повідомили про знахідку власника тварини. Також на місце викликали слідчих, які тепер розбираються в обставинах справи.

photo_2017-08-04_13-46-40

А от історія, що трапилась в Одесі, мала фатальні наслідки. Патрульним надійшла інформація про знущання над твариною в одній із багатоповерхівок на вулиці Середній.
Поряд з указаним будинком поліцейські виявили бездиханне кошеня та малолітню дитину, яка над ним плакала. Дівчинка пояснила інспекторам, що під час сімейного конфлікту батько викинув її пухнастого улюбленця з вікна 14 поверху. Патрульні затримали 40-річного чоловіка, який своїх дій не заперечував. Його доставили до відділку поліції та передали слідчим. У діях чоловіка вбачається порушення статті 299 (Жорстоке поводження з тваринами) ККУ. Наразі обставини події з’ясовують слідчі.

photo_2017-08-04_13-47-05