Канадський курс підготовки пройшли ще 22 велопатрульних з 4 міст України!

Перша за цей рік група велопатрульних 2 червня отримала сертифікати про завершення канадського курсу підготовки в столиці.

IMG_1827

Поліцейські відпрацьовували навички їзди на низькій швидкості, управління натовпом, рух групою, тактику дій. Навчання проходили патрульні Харкова, Рівного, Запоріжжя, Києва — всього 22 учасники.

Патрульних навчали наші колеги з поліцейської служби міста Калгарі (Канада) Катріна О’Райлі та Джон Ленгфорд, що мають 20-річний досвід роботи в поліції, у велопатрулі, а також інструкторський досвід. Протягом навчального курсу ці фахівці самовіддано та за будь-яких погодних умов тренували патрульних, а також сімох патрульних-інструкторів Києва, Львова, Івано-Франківська й Харкова, що передаватимуть свої знання решті інспекторів патрульної поліції.
Під час церемонії вручення сертифікатів про завершення курсу перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький наголосив: “Я спостерігав за процесом підготовки і можу сказати, що наших велопатрульних навчили не просто крутити педалі, а вміло й ефективно керувати велосипедами, зокрема, під час масових заходів. Наголошую: ми будемо запускати велопатрулі в містах країни лише після проходження поліцейськими відповідного навчання”.

Катріна О’Райлі звернулась до велопатрульних зі словами: “Я вражена тим, чого ви досягли за час навчання! Для нас велика честь робити свій внесок і бачити в вас ефективних поліцейських”.

Як ми вже зазначали, перевагою велопатруля є його мобільність та можливість велопатрульного тісніше комунікувати з громадянами.

“Курс підготовки поліцейських велопатрульних” відбувся у рамках Проекту підтримки підготовки поліцейських (РТАР), Агрітім Канада Консалтинг, за фінансування Уряду Канади.

Нагадаємо: минулого року патрульні кількох міст країни вже проходили курс підготовки велопатрульних (https://www.facebook.com/notes/патрульна-поліція-україни/патрульні-на-маневрених-велосипедах-охоронятимуть-вулиці-кількох-міст-україни/1737845009817359/).

IMG_1827