Патрульні потурбувались про кинуте напризволяще немовля, цього разу — в Харкові

У ніч на 9 квітня стурбована громадянка повідомила патрульним: “Я побачила, що якась жінка залишила візок із немовлям на Олександрівському проспекті, пішла пиячити кудись з 2 чоловіками і довго не поверталась. У візку я побачила дівчинку віком близько 6 місяців. Я вирішила дочекатись на матір”.

Чекати довелось довго — минуло 2 години, але по дівчинку так ніхто і не прийшов. Небайдужа громадянка звернулась до продавчині найближчого магазину, щоб та дозволила зігрітись заявниці із немовлям у приміщенні, адже ніч видалась напрочуд холодною.

Зрештою, жінка викликала патрульну поліцію. Почувши розповідь заявниці, поліцейські негайно викликали швидку медичну допомогу. Медики вирішили шпиталізувати немовля, адже в дитини попередньо діагностували переохолодження кінцівок. Також патрульні викликали слідчо-оперативну групу для встановлення обставин події. Інспектори виявили у дитячому візочку документи 22-річної матері.

Патрульні вирушили до місця проживання жінки, де повідомили про подію її матір — бабусю шпиталізованої дитини. Правоохоронці доставили літню жінку до лікарні, щоб та попіклувалась про свою онуку.

Тепер цією справою займаються відділ ювенальної превенції Управління превентивної діяльності та слідчі.

17861941_1865107430424449_3196928974139935769_n