Патрульні Рівного виявили нетверезу неповнолітню водійку, що, ймовірно, незаконно заволоділа автомобілем Hummer, а потім скоїла ДТП

13 лютого, близько 22-ї години, патрульним надійшло повідомлення про незаконне заволодіння транспортним засобом Hummer на вулиці Академіка Грушевського. Від перехожих поліцейські дізнались про ДТП без потерпілих на вулиці Соборній, за участю авто Hummer та Daewoo Lanos.

photo_2017-02-14_17-39-21

Інспектори з’ясували: 16-річна водійка за кермом Hummer везла двох пасажирок 16 і 18 років, не впоралась із керуванням та врізалась в Daewoo Lanos. Обидва авто отримали механічні ушкодження. Також під час аварії автомобілі пошкодили металеву огорожу.

Після ДТП двоє з дівчат утекли з місця аварії, та вже незабаром інспектори встановили місце проживання ймовірної водійки. Вдома її не виявилось, тож про подію повідомили її матір та запросили до відділу поліції. В одному з розважальних закладів інспектори виявили пасажирку авто та доставили її до відділу поліції.

Дівчина, що, ймовірно, незаконно заволоділа авто та скоїла ДТП, за деякий час повернулась на місце пригоди, де її виявили патрульні та запросили до медзакладу на освідування. Громадянка підтвердила, що вживала алкогольні напої, проте проходити медичний огляд відмовилась. На неї склали 4 адмінматеріали: за ч.1 ст. 130 (Керування в стані сп’яніння), за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів), ч.4 ст. 122 (Залишення місця ДТП), ч. 2 ст. 126 (Керування без відповідних документів) КУпАП.

Ще один адміністративний протокол за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП інспектори склали на матір водійки.

На місці аварії працювала слідчо-оперативна група. За фактом незаконного заволодіння триває досудове розслідування.

photo_2017-02-14_17-39-35