Відео зі Львова: патрульні проводять профілактичні заходи, спрямовані на безпеку пішоходів

Патрульні поліцейські регулярно проводять профілактичні заходи, спрямовані на безпеку пішоходів. Ось і цієї суботи, 4 лютого, інспектори патрульної поліції Львова обрали для цього превентивного заходу ділянки міста, де пішоходи систематично порушуть ПДР — Стрийську та Сихівську вулиці.

На відео можна побачити: просто на очах у патрульних пішоходи ризикують життям, перебігаючи дорогу в заборонених місцях. Того дня патрульні оштрафували чимало таких порушників.

Шановні пішоходи, бережіть своє життя — дотримуйтесь ПДР.

Пункти правил дорожнього руху для пішоходів:
4.14. Пішоходам забороняється:
а) виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;
б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;
в) допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину;
г) переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;
ґ) затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху;
д) рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.
4.15. У разі причетності пішохода до дорожньо-транспортної пригоди він повинен подати можливу допомогу потерпілим, записати прізвища та адреси очевидців, повідомити орган чи підрозділ поліції про пригоду, необхідні дані про себе і перебувати на місці до прибуття працівників поліції.
4.16. Пішохід має право:
а) на перевагу під час переходу проїзної частини позначеними нерегульованими пішохідними переходами, а також регульованими переходами за наявності на те відповідного сигналу регулювальника чи світлофора;
б) вимагати від органів виконавчої влади, власників автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів створення умов для забезпечення безпеки дорожнього руху.