Агресивний та нетверезий за кермом: уночі патрульні Києва затримали водія-порушника

Автомобіль Toyota Land Cruiser Prado привернув увагу групи швидкого реагування “Кордон” своїми небезпечними маневрами — його зупинили 15 січня, близько 23-ї години, у Шевченківському районі. На місце події одразу викликали патрульних поліцейських.

image11111111111

Інспектори патрульної поліції перевірили 68-річного водія на стан алкогольного сп’яніння та виявили в його крові 1,98 проміле алкоголю. Цей показник перевищує допустиму норму майже в 10 разів.

Після перевірки чоловік закрився у своєму автомобілі та відмовився виконувати вимоги патрульних поліцейських. Його попередили: керування у стані сп’яніння є небезпечним для нього та оточуючих. “Якщо ви не вийдете з авто, нам доведеться застосувати фізичну силу”, — попередили інспектори, але у відповідь почули лайку та погрози. Чоловік неодноразово повторив погрози розправою та фізичним насильством кільком патрульним — цей факт зафіксований на бодікамери.

Інспектори розблокували двері автомобіля та вивели порушника назовні, причому той намагався вирватись.

Порушника доставили до Шевченківського відділку поліції, а його авто евакуювали для зберігання на штрафмайданчик. На водія склали адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП, а також за ст. 185 (Злісна непокороа законному розпорядженню правоохоронців) КупАП. Попередньо, чоловікові також загрожує кримінальна відповідальність за ст. 342 (Опір правоохоронцям) ККУ та за ст. 345 (Погроза або насильство щодо правоохоронця) ККУ.

phot222222