У Сумах патрульні склали протокол на нетверезу жінку-водія з рівнем алкоголю понад 3,7 проміле

Виявлений результат майже у 19 разів перевищує допустиму норму. Стосовно жінки склали адміністративний протокол за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, а сам автомобіль — евакуювали на штрафмайданчик.
У м. Суми екіпаж патрульних отримав повідомлення про те, що на вулиці Шишкарівській ймовірно нетвереза жінка керує автомобілем.

Прибувши на місце виклику, поліцейські виявили автомобіль Hyundai, за кермом якого знаходилась жінка. Ще четверо чоловіків стояли біля транспортного засобу. Як з’ясувалося, один із чоловіків і був заявником.
Громадяни пояснили, що під час руху по вулиці Шишкарівській вони побачили легковий автомобіль, який намагався виїхати на вулицю 20 років Перемоги. Тривалі “маневри” виявились марними, тож авто зупинилося прямо посеред вулиці.

Чоловіки подумали, що водієві могло стати зле, тож одразу підійшли до автомобіля. Однак коли вони відчинили двері транспортного засобу, то виявили жінку, яка мала ознаки алкогольного сп’яніння. Побачивши стан громадянки, один з чоловіків викликав патрульну поліцію.

Інспектори запропонували жінці пройти освідування за допомогою алкотестера. Вона спочатку погодилася, однак потім виявила бажання пройти процедуру обстеження у медичному закладі. Там у неї зафіксували рівень алкоголю у 3,74 проміле. Цей результат майже у 19 разів перевищує встановлену норму.

Поліцейські склали стосовно 46-річної жінки адміністративний протокол за статтею 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП. Автомобіль евакуювали на штрафмайданчик.

Департамент комунікації
Національної поліції України