У трьох областях через негоду обмежили рух вантажівок

Обмеження введено у Хмельницькій, Львівській і Тернопільській областях, а на трасі “Київ-Чоп»” на території Рівненської області ускладнено рух. Перечекати негоду можна на стоянках (адреси наведено у списку). Поліція просить водіїв бути обережними і не заважати роботі снігоприбиральної техніки.

У зв’язку з погіршенням погодних умов, враховуючи виникнення реальної загрози для учасників дорожнього руху та з метою недопущення аварійних ситуацій, службами автомобільних доріг ухвалено рішення щодо заборони руху вантажних транспортних засобів на автомобільних дорогах державного значення у межах Хмельницької, Львівської і Тернопільської областей. Окрім того, на території Рівненської області через снігопад спостерігається ускладнений рух на автомобільній дорозі державного значення “Київ-Чоп”.

Для ліквідації наслідків негоди на вулично-дорожній мережі країни залучена спеціальна дорожня техніка. Працівники дорожніх служб здійснюють прибирання снігу та обробку дорожнього покриття протиожеледними матеріалами.
Національна поліція звертається до водіїв із проханням бути понад усе уважними та обережними за кермом. Слід дотримуватися безпечної швидкості та дистанції, а також правил паркування, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки. З особливою обережністю необхідно рухатися мостами та естакадами.

Водночас поліція нагадує, що водії автотранспорту мають можливість ознайомитися з адресами місць для відстою транспорту, де є змога перечекати негоду. У цій таблиці — адреси розташування (назва дороги, кілометр, розташування праворуч/ліворуч від дороги), а також площа і кількість машиномісць — у перерахунку на вантажівки або легковики. Окрема колонка — наявність об’єктів інфраструктури: АЗС, кафе, майданчик відпочинку тощо.

Нагадаємо: раніше повідомлялося про погіршення погоди, зокрема — з понеділка в Україні очікують снігопади та хуртовини.

Департамент комунікації
Національної поліції України