Голова Національної поліції подякувала патрульному, який врятував людей під час пожежі

6 жовтня, під час брифінгу, Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе представила журналістам 23-річного київського патрульного поліцейського, який видерся на піддашок 6 поверху, щоб врятувати людей від вогню. Операція з порятунку відбувалась у ніч на 5 жовтня, на вулиці Жолудєва.

“Патрульний зрозумів: якщо він зараз не буде діяти, є вірогідність, що з сім’єю трапиться біда. Ризикуючи життям, він видерся на 6 поверх і врятував людей”, — нагадала подробиці події Хатія Деканоідзе.

“Я це кажу не тому, що він являє собою молоде покоління поліції,і не тому, що він молодий симпатичний українець, який являє собою нову генерацію країни. Я кажу це тому, що в поліції є люди, готові ризикувати, щоб захистити наших громадян”, — пояснила вона.

Зважаючи на бурхливе обговорення суспільством питання про розширення прав поліцейських, Голова Нацполіції наголосила: “Ніхто з Національної поліції не буде нівелювати норму Конституції України — презумпцію невинуватості. А ті законодавчі зміни, про які ми вже говорили, потрібні не для того, щоб захищати поліцейських, а для того, щоб у першу чергу захищати громадян України”.

Брифінг присвятили програмі підтримки Канадським урядом Національної поліції України протягом наступних 3 років.

img_6426