Інструкторів патрульної поліції навчили надавати невідкладну медичну допомогу в екстрених умовах

30 вересня у Києві завершився тренінг з домедичної допомоги в екстрених умовах для 35 інструкторів з вогневої підготовки патрульної поліції з усієї України. Курс тривав 5 днів. Патрульних навчали сертифіковані медики-практики Всеукраїнської Федерації прикладних стрілецьких видів спорту.

gg4

“Їхня задача, як інструкторів, полягає в тому, щоб уміти не лише нейтралізувати небезпеку за допомогою вогнепальної зброї, а й надати допомогу тим, хто її потребує”, — пояснив президент Всеукраїнської Федерації прикладних стрілецьких видів спорту Сергій Львович.

pp2

Патрульні поліцейські практично завжди прибувають на виклики першими, зазвичай до приїзду швидкої, тому саме вони надають домедичну допомогу. А оскільки в патрульній поліції вже є сертифіковані інструктори з вогневої підготовки, вирішили навчити їх ще й надавати домедичну допомогу в екстрених умовах.

Навчальний курс пристосували до особливостей роботи патрульного поліцейського — роботи, в якій не буває класичних випадків, в якій постійно відбувається щось непередбачуване.

Охоронці порядку вже неодноразово проходили інтенсивні тренінги з надання медичної допомоги. Під час цього тренінгу інструктори вивчали поняття клінічної смерті та серцево-легеневої реанімації, випрацьовували алгоритми дії у випадках масових уражень, критичних кровотеч, гіпотермії в критичних ситуаціях, перев’язку ран, закономірності травм під час ДТП, навчались взаємодії зі швидкою допомогою та наданню невідкладної допомоги під час руху та в машині.

Щодня патрульні вивчали ці теми теоретично, а потім відпрацьовували їх на практиці. Наприкінці навчального курсу кожен інструктор склав іспит, на якому мав довести, що вміє безпомилково та зрозуміло викладати вивчений матеріал.

pp1

Тепер ці 35 інструкторів з усієї країни зможуть доповнити та урізноманітнити тренування для особового складу в управліннях патрульної поліції.

Ми постійно вчимось та вдосконалюємось для того, щоб охороняти порядок на вулицях України та надавати допомогу тим, хто її потребує!

pp