Патрульні Києва наздогнали та затримали водія, який грубо порушив ПДР

Lexus RX350 порушує правила зупинки і стоянки — це помітив патрульний екіпаж і подав у гучномовець команду перепаркувати автомобіль. Подія відбувалась близько 16-ї години, 28 вересня.

kyyiv2

Водій проігнорував вимоги полісменів. Автомобіль утікав від патрульного Пріуса зустрічною смугою та на великій швидкості, чим створив небезпеку життю та здоров’ю іншим учасникам дорожнього руху.

Незабаром Lexus RX350 зупинили на Володимирській вулиці. Інспектор щонайменше тричі повторив вимогу назватись та вийти з автомобіля, однак це не подіяло на чоловіка за кермом. Охоронці порядку застосували превентивні поліцейські заходи відповідно до ст. 31 Закону України “Про Національну поліцію”, і лише після цього порушник вийшов із салону. Окрім нього там знаходились 2 пасажирів. Вони опирались діям патрульних, тож до них довелось застосувати фізичну силу.

kyyiv

Під час поверхневої перевірки в авто виявили декілька комплектів номерних знаків, у тому числі іноземних. Підозри патрульних викликало також свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу — воно мало ознаки підробки.

На водія склали адміністративні матеріали за ст. 121 (Порушення правил керування), ст. 122 (Перевищення швидкості) та ст. 122-2 (Невиконання вимог про зупинку) КУпАп. Потім трійцю доставили до Шевченківського відділку поліції та передали слідчим.

photo_2016-09-29_09-23-08