Київські патрульні зустрілись із представниками етнічних та релігійних громад

16 вересня в офісі представництва Міжнародної організації з міграції в Україні відбулася зустріч представників етнічних та релігійних громад, учасників мережі “Ініціатива Розмаїття”, з представниками патрульної поліції.

unnamed

На зустрічі були присутні командири рот п’яти районів, які, на думку представників громад, потребують більшої уваги з боку патрульних, а саме: Солом’янський, Печерський, Деснянський, Дарницький та Шевченківський.

Під час зустрічі представники патрульної поліції ознайомили представників громад зі своїми повноваженнями та досвідом роботи з представниками інших країн, етнічностей та віросповідання та обговорили можливості інституційної співпраці.

Серед опрацьованих питань були просвітницька робота з іноземними студентами, які порушують громадський порядок та ПДР, можливість залучення громадських організацій до перекладу на іноземні мови при заповненні заяви, з’ясуванні обставин, питання розумного пристосування відділків до релігійних потреб затриманих тощо.

Представники громад отримали корисні поради щодо алгоритму дій у випадках відмови прийняття заяви про правопорушення та поради, куди звертатися для отримання конкретної допомоги, яку може надати патрульна поліція під час святкування релігійних свят, посиленого патрулювання певної місцевої тощо.

unnamed-1

Учасники зустрічі домовилися про подальший обмін інформацією та створення бази контактних осіб з боку представників етнічних та релігійних громад для вирішення конкретних ситуацій та напрацювання практики з попередження та врегулювання міжетнічних та міжрелігійних конфліктів.

***

Мережа Ініціатива Розмаїття (ІР) була створена у 2007 році у відповідь на різке зростання кількості нападів на расовому підґрунті в Україні. Мережа координується МОМ та Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців і нараховує понад 65 учасників з різних сфер, які працюють разом для протидії расизму та ксенофобії та поширення культурного розмаїття в Україні. Маючи широке географічне представлення та високий рівень залученості експертів з різних сфер, мережа є надійною платформою для здійснення моніторингу, обміну інформацією, законодавчого аналізу та підвищення обізнаності в темі серед загальної аудиторії, що досягається завдяки підтримці роботи електронної розсилки, підготовці щотижневого огляду ЗМІ, проведенню щоквартальних координаційних зустрічей, розсилці бюлетеню та роботі веб-сайту ІР – www.diversipedia.org.ua.

Текст підготувала мережа “Ініціатива Розмаїття”