У День Незалежності України правопорядок у столиці забезпечуватимуть 5000 правоохоронців

Про це під час брифінгу повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

З нагоди Дня Державного прапора України та 25-ї річниці Дня Незалежності України у столиці заплановано ряд заходів: молебень, покладання квітів, вшанування героїв Небесної сотні, парад військ, святковий концерт тощо. Аби кияни та гості міста почували себе у безпеці, поліція нестиме службу у посиленому режимі.

— На охорону громадського порядку буде залучено близько 5000 працівників поліції, військовослужбовців Нацгвардії, курсантів НАВСУ та приданих сил з інших регіонів, — повідомив керівник столичних поліцейських. — Ми повинні передбачити усі ризики і попередити будь-яку небезпеку.
Щоби налагодити взаємодію та відпрацювати алгоритм дій усіх правоохоронних органів та органів влади, була проведена інструктивна нарада під головуванням заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового. Тож обговорені всі організаційні та проблемні питання.
Окремо полковник поліції зупинився на роботі станцій метрополітену («Майдан Незалежності» та «Хрещатик» (вихід на Інститутську): зранку до закінчення заходів вони не працюватимуть на вхід і вихід. Окрім того, у зв’язку із запланованими заходами чимало вулиць буде перекрито або ж частково обмежено рух.

— Ми просимо з розумінням поставитися до всіх превентивних заходів, зокрема до перевірки осіб та документів, поверхневого огляду, встановлення обмежувальних кордонів і металошукачів. Усе це не для того, аби показати нашу роботи, а для того, щоби належно забезпечити охорону киян і гостей міста. Будуть залучені також експерти-вибухотехніки та кінологи, які працюватимуть як у місцях масових заходів, так і на станціях метрополітену, — наголосив Андрій Крищенко.
Насамкінець керівник столичних поліцейських закликав організаторів та всіх учасників святкових заходів бути максимально уважними і обережними, звертати увагу на підозрілих осіб та залишені без нагляду предмети (сумки, коробки тощо):
— У державі — непроста ситуація, тому ми повинні зробити все, аби попередити можливі правопорушення та провокації.

Відділ комунікації поліції Києва