У Луцьку затримали чоловіка, який напав на начальника Управління патрульної поліції

23 червня, близько 1-ї години ночі, начальник Управління патрульної поліції у м. Луцьку — Вовченко Олександр — зі своїм заступником Дмитром Хмаруком службовим автомобілем об’їжджали місто, щоб проконтролювати ситуацію на вулицях.

576b26db6b24f_IMG_1951

“Ми регулярно перевіряємо роботу наших патрульних поліцейських під час денних та нічних змін”, — пояснив начальник Управління.

Увагу працівників патрульної поліції привернула юрба біля одного з готелів на вулиці Набережній. То були діти, які в супроводі дорослих зібрались біля туристичного автобуса, щоб їхати в подорож. Впевнившись, що все гаразд, начальник із заступником повернулись до свого автомобіля.

Раптом двері відкчинив невідомий чоловік із собакою та скомандував Олександру Вовченку вийти з машини. Отримавши відмову, громадянин схопив ножа та кинувся на начальника Управління.

Тієї ж миті Дмитро Хмарук вибіг з автомобіля та попередив, що стрілятиме, якщо нападник не зупиниться. Однак це не подіяло, так само, як і попереджувальний постріл заступника з травматичного пістолета в повітря. Тоді поліцейському довелось двічі вистрелити в громадянина, перш ніж той кинувся тікати. За кілька метрів Олександр Вовченко наздогнав та затримав втікача.

На місце події викликали підкріплення та швидку. Попередньо, нападник отримав легке ушкодження шиї. Його шпиталізували. Лікарі запевнили, що загрози його життю немає. Неподалік місця події знайшли ножа.

За попередньою інформацією, перш ніж напасти на Олександра Вовченка, чоловік встиг сказати туристам, що в автобусі є вибухівка. Вибухотехніки оглянули транспортний засіб. На щастя, жодної загрози не виявили.

Нині за фактом події працюють слідчі та працівники відділу внутрішньої безпеки.