Патрульні поліцейські склали присягу в Кривому Розі

474 патрульних поліцейських присягнули на вірність народу України у місті Кривому Розі Дніпропетровської області. Церемонія відбулась у четвер, 19 травня.

2

Середній вік охоронців порядку в цьому місті — 27 років. П’яту частину особового складу становлять жінки. 336 осіб мають вищу освіту. Протягом 2,5 місяців всі вони опановували тактичну та вогневу підготовку, отримували навички надання першої медичної допомоги та вивчали законодавчу базу.

3

Очолив Управління патрульної поліції Кривого Рогу лейтенант поліції Владислав Ткаченко.

На церемонії були присутні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе, представники обласної та місцевої влади.

Хатія Деканоідзе назвала нових поліцейських майбутнім України і Національної поліції. Вона також закликала жителів міста і українське суспільство підтримати дівчат та хлопців.

“Найголовніше — і патрульні це знають і прекрасно розуміють – вони вас захищатимуть і діятимуть в рамках закону. Вони — нові. Можливо, без досвіду, з помилками, але найголовніше — вони будуть частиною народу України”, — наголосила Хатія Деканоідзе.

Арсен Аваков зазначив, що нова поліція — це, перш за все, новий підхід та нові принципи роботи.

“Я хочу, аби кожен житель Кривого Рогу це відчув. Я закликаю вас, поліцейські офіцери, служити кожному громадянину, а усіх жителів міста — довіряти новій поліції, адже без взаємодовіри та підтримки нічого не побудуєш. Новим поліцейським я хочу сказати: не підведіть, адже занадто багато сьогодні на вас відповідальності”, — зазначив Арсен Аваков.

Кривий Ріг став 27 містом, спокій та порядок у якому оберігають патрульні поліцейські. Далі буде!

5