Підсумки роботи харківських патрульних за півріччя: затримали понад 1 600 правопорушників

28 березня на прес-конференції представники Управління патрульної поліції міста Харкова оголосили підсумки роботи у місті Харкові за півроку. Результати діяльності харківських патрульних оголошували начальник Управління патрульної поліції у Харкові Ольга Юськевич, начальник відділу адміністративної практики Максим Кадигріб та заступник командира 1-го батальйону Максим Жук.

photo_2016-03-29_12-58-13

За час роботи патрульної поліції у місті склали 28 576 адмінматеріалів, з них:

— 1 256 протоколів за керування у стані алкогольного сп’яніння відповідно до ст.130 КУпАП;

— 3 225 протоколів за скоєння ДТП;

— 8 984 постанов за відсутність страхового полісу відповідно до ст.126 КУпАП;

— 225 пішоходів притягнули до адміністративної відповідальності за порушення ПДР відповідно до ч.1 ст. 127 КУпАП.

У процесі охорони громадського порядку патрульні затримали понад 1 600 правопорушників.

Управління патрульної поліції у Харкові стежить за станом вулично-шляхової мережі міста. За результатами моніторингу, 79 автомобільних доріг, вулиць, мостів, шляхопроводів та трамвайних шляхів потребують капітального ремонту.

Представники Управління патрульної поліції регулярно подають пропозиції до Департаменту інфраструктури Харківської міської ради. Вносять зміни до роботи світлофоріних об’єктів, розміщення дорожніх знаків, щоб підвищити рівень безпеки на дорогах.

Завдяки інформації, наданій патрульною поліцією комунальним підприємствам Харкова, усунули більше ніж 300 недоліків. Переважно, це ліквідація аварійно небезпечних вибоїн на проїзних частинах вулиць, порушень в утриманні люків оглядових колодязів, встановлення та відновлення дорожніх знаків, усунення поривів трубопроводів та припинення витікання води на проїзні частини.

За весь період роботи патрульні допомогли 240 особам, а саме: знайшли та повернули батькам 25 неповнолітніх дітей, допомогли 215 людям з обмеженими можливостями.

Управління патрульної поліції у Харкові постійно проводить профілактичну роботу серед учнів шкіл. Щоб вберегти школярів від травматизму на дорогах, патрульні поспілкувалися з дітьми в більше ніж 50 загальноосвітніх школах у всіх районах Харкова. Патрульні відвідали також вихованців у понад 10 дитбудинках та інтернатах.

За сумлінне виконання службових обов’язків дали премії 97 патрульним, а 1 157 патрульним присвоїли первинні спеціальні звання молодшого та середнього начальницького складу.

30 працівників звільнились за особистими мотивами — більшість із них не влаштував інтенсивний графік роботи.

Щодоби на зміну заступають близько 360 водіїв-патрульних, які працюють в 2 зміни. За 180 днів роботи здійснили 64 800 виїздів на патрулювання. Патрульні оформили 4 083 ДТП в цілому. З них 28 за участі службових автомобілів і 6 — з вини патрульних поліцейських.

З автомобілів, які перебували у розшуку за скоєння ДТП, знайшли 931 транспортний засіб.