В Одесі водій скоїв наїзд на патрульного, який регулював дорожній рух

ДТП за участю патрульного автомобіля та наїзд на патрульного поліцейського стались ввечері в суботу, 19 березня.

photo_2016-03-20_12-06-10

Екіпаж патрулював вулицю Люстдорфська дорога, коли отримав виклик від чергової частини. Патрульний Пріус увімкнув червоні та сині проблискові маячки та розвернувся через подвійну суцільну лінію дорожньої розмітки. В цей час, у зустрічному напрямку рухався Mazda — автомобіль зіткнувся з екіпажем патрульних.

Місце ДТП огородили конусами та відповідними знаками, а на патрульних автомобілях увімкнули світлові маячки синього кольору.

Активісти однієї з громадських організацій прибули на місце та постійно втручались у процес оформлення матеріалів і тим самим відволікали інспекторів. Згодом, після оформлення схеми, при здійсненні замірів водій та пасажири автомобіля намагалися надати недостовірну інформацію про місця зіткнення.

Оскільки через пригоду дорожній рух ускладнився, патрульний поліцейський у світловідбиваючому жилеті та з жезлом регулював його на перехресті вулиць Бреуса-Люстдорфська дорога. Біля 3-ої години ночі 19-річний водій на «ВАЗ-2108» не помітив патрульного та наїхав на нього. Автомобіль зміг зупинитись за 60 метрів від місця наїзду. Інспектора госпіталізували, діагноз: закритий перелом правої берцової кістки, рвана рана ноги, ссадини голови та тулубу.

Випадки травмування патрульних водіями непоодинокі. У Харкові наїзд на патрульного стався того ж дня, на вулиці Перторського. Інспектор під час патрулювання вулиці переходив дорогу, коли на нього наїхав позашляховик, який не зупинився перед регульованим пішохідним переходом. Патрульного госпіталізували з забиттям правого колінного суглоба до міської лікарні.

В ніч на 20 березня, на перехресті проспекту Правди-Свободи у Києві, водій ZAZ Vida наїхав на патрульного під час оформлення адміністративного правопорушення. Інспектор дістав травму ноги. В усіх трьох випадках обставини з’ясовують слідчі.

Патрульним поліцейським щодня на службі доводиться ризикувати здоров’ям та життям. Водії! Будьте обачними на дорозі!