Старший радник канадського проекту: Вражає швидкість, з якою засвоюють методику підготовки українські офіцери

“Якщо казати метафорично, ми їх навчаємо «рибалити самостійно», тобто, в першу чергу, розраховувати та спиратися на свій внутрішній потенціал”, — пояснив старший радник канадського проекту, у минулому старший інтендант королівської кінної поліції Канади, Джоу Мікаель МакАллістер. Про це він сказав на урочистій церемонії вручення сертифікатів про успішне проходження курсу «Інструкторів з тактичної підготовки», яка відбулась 11 березня.

╨Я╨╛╨╗╤Ц╤Ж╤Ц╤П (23 of 215)

“Особливо вражає, як швидко засвоюють методику підготовки ці молоді офіцери. Зазвичай цей курс розрахований на поліцейських з 6-8-річним досвідом служби», — зазначив Джоу МакАллістер.

Сертифікати про проходження курсу отримали 30 офіцерів. Їх учасникам вручив начальник Департаменту патрульної поліції України Євгеній Жуков разом з Надзвичайним та повноважним послом Канади в Україні Романом Ващуком.

╨Я╨╛╨╗╤Ц╤Ж╤Ц╤П (57 of 215)

Навчання проводили для підготовки професійних кадрів, які будуть самостійно готувати новобранців і опікуватися підвищенням рівня тактичної підготовки особового складу поліції, зокрема — патрульних.

╨Я╨╛╨╗╤Ц╤Ж╤Ц╤П (153 of 215)

Тренінг організовали в рамках проекту «Сприяння реформі патрульної поліції в Україні» та провели спільно поліцейськими інструкторами з Канади та інструкторами Академії МВС у місті Харкові. В Україні проект уряду Канади «Підтримка реформи патрульної поліції в Україні» здійснюється канадською консалтинговою компанією «Агрітім Канада».

╨Я╨╛╨╗╤Ц╤Ж╤Ц╤П (170 of 215)