Патрульні допомогли зниклій жінці возз’єднатися з родиною

“Їдемо потягом до Ялти, у нас все добре”, — розповідає патрульним щаслива мати на шляху додому у вівторок, 1 березня. Нарешті поряд із нею донька, яка зникла ще торік. Її шукала через поліцію та знайомих і навіть здала кров на ДНК, щоб знайти принаймні тіло своєї дитини.

Материнський розпач посилював страшний діагноз 35-річної зниклої — шизофренія. Хвороба зробила її зовсім безпорадною, хоч і не агресивною.

Пошуки тривали безуспішно, доки 16 лютого на 102 не подзвонили охоронці одного з ТЦ Дарницького району Києва. Вони повідомили: “Тут у нас сидить якась наркоманка в літньому одязі. Каже, що загубилась”.

Патрульні поспілкувалися з розгубленою жінкою і зрозуміли, що в неї психічний розлад. Пам’ятала мало: свої ночівлі в метро та переходах. Екіпаж викликав швидку психіатричну допомогу та відшукав маму жінки у фейсбуці.

Та зраділа і швидко приїхала до столиці по дочку, але постала серйозна проблема: перевезти до півострова жінку з втраченим паспортом вкрай важко.

За справу взялися міські психіатричні лікарі, паспортний стіл, патрульні та міграційна служба. Гуртом допомогли максимально скоротити час оформлення документів і сім’я нарешті возз’єдналася.

Дякуємо за допомогу київським службам та небайдужим людям! Не губіть своїх рідних!