Столичні патрульні затримали п’яного водія завдяки свідкам

Водій Skoda Octavia в’їхав у дорожній стовп в ніч на середу, 24 лютого, неподалік від Севастопольскої площі. У машини постраждали капот та бампер, а в 35-річного нетверезого водія обличчя. Свідками події стали хлопець та дівчина, які надали чоловіку першу медчину допомогу і викликали на місце патрульних та швидку.

Водій сказав патрульним, що не має стосунку до пригоди, однак свідки не дали йому збрехати. Водійських прав у нього не виявилось. Надодачу, чоловік відмовися встановити рівень алкоголю в крові на “Драгері” та від перевірки у відділенні медоглядів на стан алкогольного сп’яніння. Наслідки подібної поведінки чітко встановлені ст. 130 КУпАП  — відмова водія від відповідного огляду тягне накладення штрафу у розмірі 200  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування (1-2 роки), або адміністративний арешт (7-10 діб).

На порушника склали постанову за тьома статтями КУпАП: кермування у нетверезому станні, кермування без водійських прав та порушення ПДР. Винуватця аварії відвезли до Солом’янського управління поліції, а його автомобіль до штрафмайданчика.

ДТП 2

Патрульна поліція вдячна небайдужим свідкам за допомогу! А водіям радить не намагатися брехати патрульним та не сідати п’яними за кермо.