Вибуху у київському будинку запобігли патрульні

Екіпаж патрулював Подільським районом столиці в ніч на понеділок, 22 лютого, коли їх зупинив п’яний чоловік. Він розповів патрульним, що мав намір вбити себе через сімейні проблеми і з цією метою відкрив крани газової плити. «Потім пішов сильний запах і я злякався — вийшов з дому на прогулянку. Квартира наповнена газом десь із півтори години», — повідомив 28-річний чоловік.

Під час розмови із заявником до патрульних підійшла компанія чоловіків, які назвалися його друзями й сказали, що їхній приятель вживає наркотики і алкоголь, а історія про газ — лише невдалий жарт.

Патрульні вирішили таки розібратися у справі, і недарма: у вказаному будинку справді пахло газом. На місце викликали третю зміну аварійної служби газу м. Києва. Працівники аварійної служби підтвердили загазованість будинку і повідомили: він міг злетіти у повітря щосекунди. Вони перекрили газові важелі усього дому і залишилися там до ранку, щоб ліквідувати небезпеку.

Також патрульні зателефонували на 103 та викликали бригаду швидкої психіатричної допомоги, адже заявник сам розповів, що перебуває на обліку у лікаря-психіатра. Його відвезли до київської міської психоневрологічної лікарні №1.