У Києві за 6 днів евакуйовано 113 автомобілів

З 7 по 12 листопада з вулиць Києва на штрафмайданчики було евакуйовано 113 машин. Евакуатори розпочали роботу відповідно до положень ст. 265-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення з останніми змінами.

Патрульний поліцейський має право викликати евакуатор і тимчасово затримати автомобіль, відправивши його на штрафмайданчик, у випадку, якщо цей автомобіль припаркований з порушенням Правил дорожнього руху і суттєво перешкоджає дорожньому руху, а водія немає на місці.

У випадку, якщо водій присутній на місці, евакуація автомобіля за неправильну парковку не здійснюється, а водію виписується штраф. Якщо ж водій з’являється на місці вже після того, як поліцейський викликав евакуатор, виклик евакуатора і евакуація скасовуються, навіть якщо евакуатор вже прибув за таким викликом.

Тарифи на евакуацію і зберігання автомобіля на штрафмайданчику затверджені нормативно і на сьогоднішній день для легкових автомобілів становлять 720 гривень за евакуацію автомобіля і 144 гривні на день за його зберігання на штрафмайданчику протягом першого тижня, а потому, починаючи з сьомого дня, — 24 гривні на день за кожен наступний день зберігання.