Патрульні роздали школярам світлоповертаючі наліпки

Інспектори патрульної поліції Львова взяли участь в акції «Я бачу і мене бачать», під час якої поспілкувалися зі школярами Львівщини та пояснили їм правила безпечного пересування на вулицях, зокрема й у темну пору доби.

Акція розпочалась 11 листопада відвідинами Добрянської загальноосвітньої школи, де патрульні зустрілися з учнями молодших і середніх класів. Для цієї школи проект є особливо актуальним, оскільки тут навчаються діти з сусідніх сіл, яким щодня доводиться долати велику відстань до школи й назад.

Крім цікавої і корисної інформації та позитивних емоцій, на зустрічі школярі також отримали світлоповертаючі наліпки і вказівки, як правильно ними користуватись.

Світлоповертаючі наліпки можна клеїти як на одяг, так і на портфелі дітей, щоб зробити їх помітнішими на дорозі в умовах недостатньої видимості чи на неосвітлених ділянках доріг. Водій автомобіля бачить пішохода, що має світлоповертаючі елементи, зі значно більшої відстані порівняно з пішоходом без них. При русі з ближнім світлом фар ця відстань збільшується з 25—40 метрів до 130—140 метрів, а при русі з дальнім світлом — до 400 метрів. Застосування світлоповертаючих елементів зменшує ризик наїзду на пішохода у 6-8 разів.

Наступного дня, 12 листопада, патрульні провели таку зустріч з учнями Переможненської загальноосвітньої школи. Додатково було проведено лекцію для середніх класів про правила безпечного руху на скутерах, мопедах та велосипедах.

Акцію «Я бачу і мене бачать» проводить Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» у 10 містах України, у 4 з них — спільно з патрульною поліцією України.