Патрульна поліція отримала 83 гібридні автомобілі Mitsubishi Outlander PHEV нового покоління

Уже сьогодні більшість з цих авто надійдуть в розпорядження управлінь патрульної поліції в регіонах і будуть використані для патрулювання трас міжнародного та національного значення.

Як зазначив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков: “Патрульна поліція — один з найкращих підрозділів Національної поліції України. Ви маєте довіру людей, дієте фахово кожен день, тому ви повинні мати найкраще обладнання, і сьогодні отримуєте ці сучасні авто. Користуйтеся цим новітнім обладнанням найкращим чином, бережіть ці авто, а ще більше бережіть Україну і українських людей. Ви працюєте задля їхньої безпеки і немає нічого важливішого”.

Міністр розповів, що у 2017 році, під час укладання контракту, Україна отримала 13% знижки на автомобілі. Ці 83 сучасних Mitsubishi нового покоління – це наслідок тієї знижки.

“Для нас велика радість, що починаючи з 2013 року, в межах зелених інвестицій, за кіотським протоколом було поставлено 1568 автомобілів Prius, а в 2017 році було поставлено 635 Mitsubishi. Сьогодні додається ще 83. Mitsubishi Outlander використовують найсучасніші технології енергозбереження, а також є дуже поблажливими до екології та природи. Таким чином українські поліцейські зможуть не лише патрулювати, але й піклуватися про екологію”, — наголосив міністр-радник посольства Японії в Україні Кадзуя Оцука.

Голова Національної поліції Сергій Князєв зауважив, що за рік експлуатації автомобілів Mitsubishi Outlander значно знизився травматизм працівників поліції, а поліцейський за кермом такого авто може почуватися у безпеці.

Також він наголосив, що минулого року соціальне опитування показало одну з найболючіших проблем – безпека дорожнього руху на дорогах, зменшення ДТП, кількості загиблих і травмованих. До того ж, соціальний запит був – збільшити кількість нарядів патрульних на дорогах міжнародного значення. Тому прийнято рішення передати ці автомобілі патрульним, які забезпечують безпеку громадян на міжнародних шляхах нашої держави.

Завдяки своїм високим технологічним характеристикам, використання поліцією автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV із гібридною (бензиновою та електричною) силовою установкою значно підвищило транспортну, оперативну мобільність підрозділів поліції, а також дало змогу значно знизити рівень викидів парникових газів. Ці авто вже добре зарекомендували себе на поліцейській службі.

Нагадаємо, Міністром внутрішніх справ в грудні 2016 року було досягнуто домовленостей з президентом Mitsubishi Motors Corporation щодо зниження для поліції вартості автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV у межах 13%. Така економія дала можливість спрямувати вивільнені кошти (124,5 млн. грн.) на реалізацію додаткового Проекту, згідно якого було поставлено 83 автомобілів вже нового покоління гібридного автотранспорту — Mitsubishi Outlander PHEV 2.4 (2019 року виробництва).