Нерест у розпалі — браконьєри активізуються: як патрульні виявляють порушників на Дніпрі

На Черкащині водний патруль посилено патрулює, аби не допустити випадків браконьєрства. Нині у розпалі сезон нересту, а отже риба стає легкою здобиччю для недобросовісних рибалок.

Відтак, минулої доби патрульні та екологи, на водних об’єктах Черкаської області виявили незаконні знаряддя для лову риби — 17 сіток.

Також інспектори затримали двох чоловіків, які вудили рибу з човна, забороненими снастями та ще і в заплавах Сулинського заказника, чим завдали збитків на майже 6 000 гривень.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу, яка далі перевіряє матеріали справи

Нагадуємо, що під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом. Рибалити можна у світлий час доби з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ.

Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову риби, що перевищує дозволену добову норму вилову – три кілограми.

Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства, проведення підводного полювання. Крім того, згідно з Правилами промислового рибальства у рибогосподарських водних об’єктах України, забороняється добування водних живих ресурсів на час ходу риби на нерест.