У Дніпрі суд призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі вбивці патрульних Артема Кутушева і Ольги Макаренко

25 вересня 2016 року патрульна поліція зазнала тяжких втрат — тоді у перестрілці з правопорушником загинуло двоє патрульних Артем Кутушев та Ольга Макаренко. Їхній екіпаж зупинив авто за проїзд на заборонний сигнал світлофора. За кермом перебував Олександр Пугачов, який відмовився пред’явити патрульним документи.

Коли поліцейські продовжили вимагати пред’явити документи, Олександр Пугачов відкрив по них стрілянину. Артем Кутушев загинув на місці. Його напарниця Ольга Макаренко від отриманого вогнепального поранення померла на операційному столі.

Того ж дня стрілка, уродженця Тамбовської області РФ і колишнього бійця роти спецпризначення “Торнадо” Олександра Пугачова, затримали в лікарні, коли він звернувся туди з вогнепальним пораненням, нанесеним йому поліцейським. Патрульний Артем Кутушев перед загибеллю встиг поранити Пугачова.

Пугачову оголосили підозру за кількома статтями Кримінального кодексу, зокрема, і за ч. 2 ст. 115 ККУ – умисне вбивство.

Сьогодні районний суд першої інстанції міста Дніпра визнав підозрюваного винним за всіма пунктами обвинувачення і повністю задовольнив вимоги сторони обвинувачення та призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.