Сумські патрульні склали 2 адмінматеріали на водія, який керував авто нетверезим

Центром міста Суми на шаленій швидкості мчить авто Chevrolet. За кілька хвилин до цього патрульні отримали орієнтування, що за кермом цього транспортного засобу перебуває нетверезий водій.

Екіпаж патрульних одразу ж взявся переслідувати авто. Водій за кермом не реагував на вимоги інспекторів зупинитися, натомість створював небезпеку для інших учасників дорожнього руху.

Згодом чоловік все-таки зупинився, вискочив з авто й почав йти тротуаром, вдаючи звичайного пішохода.

Інспектори наздогнали та зупинили громадянина. Тоді ж з’ясувалася і причина, чому водій якомога швидше намагався втекти та сховатися від охоронців порядку: він мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. До того ж поліцейські встановили, що в листопаді минулого року патрульні вже складали на нього адміністративний протокол за керування в нетверезому стані. Не мав чоловік і водійського посвідчення, адже був позбавлений права керування.

Від проходження тесту на стан сп’яніння він відмовився у присутності двох свідків.

Інспектори склали на порушника адміністративні матеріали за ч. 2 ст. 130 (Повторне протягом року порушення — відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження огляду на стан сп’яніння) та ч.4 ст. 126 (Керування особою, яка не має права керування) КУпАП, а також відсторонили його від керування автомобілем.