Львівські патрульні затримали чоловіків, які, ймовірно, пограбували помешкання літнього подружжя

Відчиняючи двері двом чоловікам, літнє подружжя зі Львова й не підозрювало, що впускає до помешкання зловмисників.

Невідомі постукали у двері квартири на вулиці Мазепи вчора ввечері. 85-річні бабуся та дідусь відчинили, адже чоловіки запевнили: дбають про людей похилого віку й дарують їм різні речі. Незнайомці принесли із собою посуд, телевізор, і швидко взялися хазяйнувати в оселі.

Поки літнє подружжя тішилося, що є люди, які допомагають пенсіонерам, зловмисники заметушилися. Спочатку вони просили чаю, потім води. Жінка вийшла на кухню і незнайомці лишилися наодинці з дідусем.

Непомітно один з них пішов у іншу кімнату, звідки вийшов із сумкою господарки. Мешканка квартири побачила, як невідомий кладе її сумку в коробку з-під телевізора. Вона почала кричати й намагалася завадити цьому, але зловмисник штурхнув її, та разом зі спільником почав втікати.

2 тисячі доларів, 20 тисяч гривень і золото — те, що винесли зловмисники у сумці бабусі з квартири. Ці збереження подружжя накопичувало багато років і хотіло залишити у спадок онукові.

На сходах зловмисники перетнулися з сусідом подружжя, який звернув увагу на чужинців. Піднявшись вище, він зустрів бабусю, яка кричала, що їх пограбували. Не розгубившись, чоловік виглянув у вікно і побачив автомобіль Mercedes, на якому втекли зловмисники, після чого негайно викликав поліцію.

Авто одразу передали в орієнтування. За 15 хвилин Mercedes з ймовірними зловмисниками патрульні затримали за межами міста. Разом з чоловіками також перебував 16-річний хлопець — син одного із затриманих. Усі вони іноземці, а автомобіль орендували в Києві.

На місце інспектори викликали слідчо-оперативну групу. З авто вилучили 8 тисяч доларів, 20 тисяч гривень, телевізор, посуд, кілька телефонів та золото.

Наразі справою займаються слідчі.