На Львівщині завершився курс підготовки патрульних підрозділу тактико-оперативного реагування

Сьогодні на базі навчально-тренувального центру “Верещиця” Львівського державного університету внутрішніх справ відбувся завершальний етап навчань поліцейських підрозділу тактико-оперативного реагування (ТОР) патрульної поліції з відпрацювання алгоритму дій командирів та особового складу під час масових заходів.

У церемонії вручення сертифікатів про завершення курсу взяли участь Голова Нацполіції Сергій Князєв, заступник Голови Нацполіції — керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, начальник Департаменту патрульної поліції України Євгеній Жуков та іноземні партнери.

“Суспільство в 2014 році поставило життєво важливе завдання перед Національною поліцією — докорінно змінити поліцію превенції. Ви ті поліцейські, які володіють навичками, що допоможуть зберегти життя громадянам, колегам-поліцейським і правопорушникам. Ми зобов’язані берегти життя усіх. Громадяни нашої держави мають бути впевнені, що на наших вулицях можна спокійно ходити”, — зауважив Сергій Князєв.

Протягом 5 днів патрульні з усієї України удосконалювали свої вміння та навички в умовах, максимально наближених до реальних. Весь курс координувався іноземними партнерами. У якості тренерів виступили експерти Департаменту поліції м. Х’юстон (США) і представники відділу з правоохоронних питань посольства США та програми ІСІТАР в Україні.

Із завершенням курсу патрульних привітала керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Стефані Холмс: “Сподіваюся те, чому ви навчилися за ці дні, допоможе вам ще краще виконувати свої обов’язки під час служби”.

Навчальний курс проходив у період з 13 по 20 серпня, у рамках співпраці Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США (ІСІТАР) та Департаменту патрульної поліції. Головною метою курсу було вдосконалення навичок керівного складу щодо планування та проведення заходів під час масових зібрань, а також покращення підготовки командирів та основного складу рот тактико-оперативного реагування патрульної поліції для уніфікації тактики дій під час масових заходів.