У Рівному під час спільного відпрацювання патрульних та працівників Управління захисту економіки було виявлено каміння, схоже на бурштин

Учора близько 18-ї години на вулиці Міцкевича правоохоронці заблокували автомобіль BMW, у якому могли бути речі, заборонені у вільному обігу.

Під час поверхневої перевірки салону автомобіля поліцейські виявили сумку, усередині якої було каміння, зовні схоже на бурштин, вагою близько 4 кілограмів.

На місце події правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу. За результатами огляду позашляховика поліцейські вилучили каміння відбірної крупної фракції бурштину-сирцю вагою чотири кілограми. Вартість “сонячного” каміння на чорному ринку становить понад 200 тисяч гривень.

Матеріали за вищевказаним фактом скеровані до органу досудового розслідування для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ст. 198 (Придбання або збут майна, завідомо здобутого злочинним шляхом) ККУ.

Санкція статті передбачає покарання у виді арешту на строк до 6 місяців або обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.