У Києві патрульні затримали нетверзого водія за спробу дачі їм хабаря

Сьогодні близько 2-ї години ночі спецлінії 102 надійшло повідомлення від небайдужого громадянина. Він був очевидцем того, як водій автомобіля BMW грубо порушує правила дорожнього руху.

На вулиці Протасів Яр схоже за орієнтуванням авто зупинили працівники полку поліції особливого призначення і викликали патрульних для складання адмінматеріалів.

Патрульні прибули за вказаною адресою. Під час спілкування з водієм інспектори помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах алкоголю з порожнини рота, хитка хода, нечітка мова. Чоловік погодився пройти тест на стан алкогольного сп’яніння на місці. Перевірка показала позитивний результат – 0,82 проміле алкоголю.

Щоб уникнути відповідальності водій автомобіля BMW неодноразово звертався до поліцейських з пропозицією вирішити це питання за допомогою грошей. Патрульні наголосили, що все фіксується згідно чинного законодавства та попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за спробу дачі хабаря.

Однак нетверезого водія це не зупинило. Він підійшов до службового автомобіля та кинув на пасажирське сидіння 800 гривень.

Охоронці порядку негайно затримали чоловіка та викликали слідчо-оперативну групу. У його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення за ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

Патрульні склали на водія адмінматеріали за ст.130 (Керування в стані сп’яніння) та ч.1 ст.126 (Керування без відповідних документів) КУпАП.

Грошові кошти вилучено й долучено до матеріалів справи. Водія доставлено до Солом’янського Управління поліції для з’ясування усіх обставин події.