У Сумах патрульні затримали ймовірного шахрая, що видавав себе за поліцейського

Літній жінці зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником поліції і запропонував їй відкупити сина від кримінальної відповідальності.

Заявниця пригадує: “Невідомий поцікавився, чи є в мене син, точно сказав, як його звати. Потім розповів, що син нібито вдарив якогось хлопця і той отримав тілесні ушкодження. Щоб вирішити питання, незнайомець запропонував заплатити”.

Аби врятувати сина від кримінальної відповідальності, налякана жінка передала незнайомцю 4000 гривень та 300 євро. Після цього вона вирішила зателефонувати невістці, адже не розуміла, чому та досі нічого не повідомила.

Але з’ясувалося, що син пенсіонерки зараз вдома і з ним усе добре. Спочатку бабуся з полегшенням зітхнула, а вже наступної миті зрозуміла, що стала жертвою шахраїв, тож викликала поліцейських.

Тим часом жінці знову зателефонував псевдополіцейський. Зібраної суми йому видалося замало й він зажадав ще грошей.

У результаті ймовірного шахрая затримали патрульні. У нього виявили близько 5000 гривень та банківські картки. Крім того, чоловік мав при собі пакетик з речовиною рослинного походження, схожою на наркотичну.

Слідчі Сумського відділу поліції вже відкрили кримінальне провадження за ознаками ст. 190 ККУ (Шахрайство). Речовину рослинного походження направили на експертизу. Нині затриманого перевіряють на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів.