Патрульні Миколаєва затримали ще одного водія, який намагався уникнути відповідальності за порушення ПДР за допомогою хабаря

Вчора вранці, на автодорозі М-14 “Одеса-Мелітополь-Новоазовськ“, патрульний екіпаж побачив вантажівку DAF, водій якої, не ввімкнув покажчик повороту та зупинився на в’їзді до АЗС, перекривши проїзд. Під час перевірки документів, патрульні помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Пройти медогляд на стан алкогольного сп’яніння чоловік відмовився.

Під час оформлення адміністративних матеріалів водій неоднаразово пропонував патрульним грошові кошти, аби уникнути відповідальності. Останні попередили громадянина про кримінальну відповідальність за спробу дати хабар посадовій особі. На зауваження патрульних громадянин не реагував, наполягаючи на протизаконному рішенні.

Патрульні склали відносно 55-річного водія протокол за ч.1 ст.130 (Відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження огляду на стан сп’яніння) КУпАП та винесли постанову за ч.1 ст.122 (Порушення правил зупинки та стоянки) КУпАП.

По факту спроби передати хабар на місце події викликали слідчих Миколаївського відділу поліції, яким передали затриманого.

Поліція України вкотре наголошує — згідно ст.369 Кримінального Кодексу України спроба надати неправомірну вигоду співробітнику поліції карається обмеженням або позбавленням волі на строк до чотирьох років.