Патрульні Києва затримали нетверезого водія, який намагався дати їм хабаря

1 березня, близько 23-ї години, екіпаж патрульних зупинив для перевірки автомобіль Chery Amulet з пошкодженнями, характерними для ДТП.

Водій автомобіля мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік і сам зізнався, що вживав спиртні напої, але від проходження перевірки на стан сп’яніння він відмовився.

Водій неодноразово звертався до поліцейських з пропозицією вирішити це питання “по-іншому”, проте отримав чітку відповідь — правопорушення фіксується згідно чинного законодавства.

Коли патрульні складали на водія адмінматеріали, він підійшов до службового автомобіля і поклав до кишені куртки інспектора півтори тисячі гривень. Патрульний намагався схопити чоловіка за руку, однак останній почав тікати. Поліцейський наздогнав порушника та застосував до нього спецзасіб кайданки.

Для фіксації події патрульні викликали на місце слідчо-оперативну групу: у діях чоловіка вбачаються ознаки кримінального правопорушення за ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

Інспектори склали на водія адмінматеріали за ст.130 (Керування в стані сп’яніння) та ч.1 ст.126 (Керування без відповідних документів). Автомобіль громадянина евакуювали на штрафмайданчик.

Грошові кошти вилучено й долучено до матеріалів справи. Водія доставлено до Дарницького Управління поліції для з’ясування усіх обставин події.